Het parcours van de Ooievaarstrail loopt door drie unieke natuurgebieden die ten zuiden van Tilburg/Goirle liggen. Je loopt door bossen, over heidevelden, langs het ven de ‘Halve Maan’ en een ‘nat’ beekdal’. Dit alles vormt het decors van deze zeer afwisselende trail.  In het voorjaar kan het parcours op enkele plekken bijzonder nat zijn. Dit komt omdat men bewust het gebied voor de Ooievaars nat houd en hen zo een goede habitiat wil bieden.

 

Afstanden: 15 km en een 25 km trail. 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT

Ooijevaarsnest is de naam van een natuurgebied ten zuiden van Goirle/ Tilburg. Het gebied is eigendom van de Stichting Brabants Landschap.

Ooijevaarsnest is gelegen op een dekzandrug tussen het dal van de Poppelse Leij in het oosten en de Rielse Lei in het westen, met het Riels Laag. Aan de overzijde van de Lei ligt het landgoed De Hoevens. Ten noorden vindt men het natuurgebied Halve Maan. In het zuiden vindt men, langs de Poppelse Lei, het natuurgebieden Egelbroeken en de Regte Heide

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR

Ooievaarstrail

Een mooie natuurtrailrun door afwisselend natuurgebieden, ieder met zijn eigen natuurlijke karakter. Dat maakt deze trail zo bijzonder. Parcours slingert door de bossen, over zandpaden en heidegebied

 

15 kilometer en 25,5 kilometer

Start en finish vinden plaats vanaf de Roovertsche Leij waar we naast horeca ook andere voorzieningen voor de deelnemers hebben.

 

Parcours

 Het parcours van de Ooievaarstrail loopt door drie unieke natuurgebieden: Het Ooievaarsnest, de Hoevens en de Regte Heide welke alle drie ten zuiden van Tilburg/Goirle liggen.

 

Je loopt door bossen, over heidevelden, langs het ven de ‘Halve Maan’ en een ‘nat’ beekdal’. Dit alles vormt het decors van deze zeer afwisselende trail. 

In het voorjaar kan het parcours op enkele plekken bijzonder nat zijn. Dit komt omdat men bewust het gebied nat houdt om zo de Ooievaars een goede habitiat te bieden. Je kunt kiezen uit een 15 km en een 25 km trail.  

 

Aantal hoogte meters op de 25 km circa 78 meter

De start en finish vinden plaats bij het restaurant de Rovertsche Leij, Gorpsbaantje 1, Goirle

 

Verzorgingsgpost
Voor beide afstanden is er op circa 8 km een drankpost waar we water en thee aanbieden.
Voor de 25,5 km lopers is er op circa 14 km een uitgebreidere verzorgingspost met voeding en drank.

 

17 maart 2019